Bijeenkomst Democratisch leiderschap als business model

Datum: 
dinsdag 20 maart 2018
Tijd: 
12.30 - 16.00 uur, gevolgd door een afsluiting met drankje
Locatie: 
Het Kreatief Pakhuis, Lagedijk 146B, 1544 BL ZAANDIJK
Voor wie: 
Bestuurders, beleidsmakers, HR-verantwoordelijken en andere belangstellenden werkzaam bij leden van SIGRA (Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland)
Omschrijving: 

Op 20 maart organiseert SIGRA een masterclass voor leden: Democratisch leiderschap als business model.

In deze strategische bijeenkomst voor HR-leiders geven Joris Kuppens (Progressional People) en Anouk van Stipriaan (Aon) antwoord op vragen als Waarom is het bekende Semco-model van ‘democratisch leiderschap’ zo succesvol? Welke kansen biedt deze benadering voor zorgorganisaties? Hoe draagt dit bij aan het vormgeven van effectief inzetbaarheidsbeleid? Welke rol spelen eigenaarschap en leiderschap bij inzetbaarheid? En hoe is dit zichtbaar te maken door leiderschap te vertalen naar een resultaat voor de organisatie?

Semco Style Healthcare

Joris Kuppens, Progressional People en initiatiefnemer Semco Style Healthcare

Hoe kun je passie, vakmanschap en plezier van medewerkers vergroten? Die vraag houdt niet alleen ons bezig, maar is ook de basis van de filosofie van Braziliaanse topondernemer en changemaker Ricardo Semler. Hij gelooft in een menselijk, democratisch bedrijf waarin vrijheid, informatie en autonomie belangrijke pijlers zijn. Jaren geleden gooide hij drastisch het roer om, schrapte overbodige regels en managementlagen. Hij koos voor samenwerking vanuit gezond verstand, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Een gedachtegoed dat zeer succesvol bleek. Medewerkers waren binnen Semco gelukkiger en daardoor ook productiever. Dit sluit aan op de visie van Joris Kuppens en zijn organisatie Progressional People die organisaties adviseert over nieuwe organisatievormen en werken vanuit talent. In samenwerking met het Semco Style Institute en Ricardo Semler zelf, vertaalt hij diens gedachtegoed naar een aanpak voor de gezondheidszorg, onder de noemer ‘Semco Style Healthcare’.

Break-outsessie: Kernwaarden als vertrekpunt

Informeel of democratisch leiderschap rust op je individuele kernwaarden. Welke zijn dit en passen ze bij die van jouw organisatie? Dit zijn de vragen die we in korte break-outsessies willen bespreken. Dat gebeurt onder leiding van onder meer de sprekers in kleine groepen. De laatste spreker zal in haar bijdrage een terugkoppeling geven op de belangrijkste constateringen en deze verbinden met de Semco-thema’s eigenaarschap en vertrouwen.

Investeren in eigenaarschap

Anouk van Stipriaan, Aon Risk Solutions

Met de kernwaarden van professionals en die van de organisatie als ondergrond, bespreekt Anouk van Stipriaan op welke wijze je eigenaarschap en vertrouwen als bouwstenen van persoonlijk leiderschap kunt ontwikkelen. Omdat het zorgbedrijf nu eenmaal complex is en gericht op het vermijden van risico’s, zal zij hierbij ook de invalshoek van ‘aanspreekbaarheid’ behandelen: eigenaarschap en gezond verstand als belangrijk tegenhanger van risicobeheersing met richtlijnen, checklists en protocollen. Tenslotte wordt aandacht besteed aan de opbrengsten van het investeren in eigenaarschap en vertrouwen. Naast versterking van risicobeheersing, is verbetering van productiviteit daarvan één van de belangrijkste. Met de door TNO ontwikkelde KOBA-DI tool is dit inzichtelijk te maken. Anouk laat met behulp van de tool zien wat het effect is van investeren in eigenaarschap en vertrouwen, een manier om geloof en positieve praktijkervaringen te vertalen naar een ‘business case’.

Programma

12.30 – 13.00 uur       : Inloop met een broodje

13.00 – 13.15 uur       : Welkom door Max Holtes, SIGRA

13.15 – 14.15 uur       : Semco Style Healthcare

14.15 – 14.30 uur       : Pauze

14.30 – 15.00 uur       : Kernwaarden als vertrekpunt

15.00 – 16.00 uur       : Investeren in eigenaarschap

Vanaf 16.00 uur         : Afsluiting, napraten met de sprekers en met een drankje