Een veilige zorgrelatie en het Waarschuwingsregister

Datum: 
dinsdag 24 april 2018
Tijd: 
10.00-13.00 uur
Locatie: 
Amsterdam (de exacte locatie ontvangt u na aanmelding)
Voor wie: 
bestuurders, HR/P&O managers en kwaliteitsmedewerkers van VVT-, GGZ- of gehandicaptenzorgorganisaties
Omschrijving: 
Op 24 april 2018 organiseren wij een interactieve informatiebijeenkomst over veilige zorgrelaties en deelname aan het Waarschuwingsregister.
 
Een veilige en vertrouwde zorgrelatie is een van de pijlers voor het leveren van kwalitatief goede zorg. Goed opgeleid en betrouwbaar personeel is een voorwaarde. In zorg en welzijn werken vooral professionals die betrouwbaar zijn. Zij werken met hart en ziel aan het welzijn en de verzorging van de cliënten.

Een klein deel van de medewerkers gaat echter bij cliënten in de fout met grensoverschrijdend gedrag. Dat kan een diefstal zijn van geld of sieraden, agressie of intimidatie. U weet waarschijnlijk uit ervaring hoe ingrijpend dat kan zijn in het leven van cliënt en familie - hoe klein het soms ook lijkt. Het zorgt ook voor onrust op de werkvloer en in de organisatie. Hoe weren we deze medewerkers, zodat zij niet elders opnieuw in de fout kunnen gaan?

Het Waarschuwingsregister is een goed beveiligde online applicatie die 24/7 beschikbaar is voor de bevoegde personen binnen deelnemende organisaties. Volgens een door de Autoriteit Persoonsgegevens goedgekeurd protocol kunnen personen die over de schreef zijn gegaan worden toegevoegd aan het register (zonder inhoudelijk informatie over de toedracht). Iedere deelnemende organisatie kan personen toevoegen en iedere deelnemende organisatie kan op ieder moment controleren of personen in het systeem zijn geregistreerd. Vanwege de gevoeligheid van de informatie zijn alle gegevens versleuteld opgeslagen en zijn alle privacyregels zorgvuldig geborgd.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, HR/P&O managers en kwaliteitsmedewerkers van VVT-, GGZ- of gehandicaptenzorgorganisaties in Amsterdam, Amstelveen en Diemen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. De button om u in te schrijven vindt u onderaan deze pagina.

Kosten?

Deelname is gratis. 

Waarschuwingsregister

Een veilige zorgrelatie en het Waarschuwingsregister | ZWPlus

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.