Zorg2025 bijeenkomst 'Minder professionals, meer doen, leuker werk?'

Datum: 
donderdag 21 maart 2019
Tijd: 
15.30- 18.30 uur
Locatie: 
Café Restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam
Voor wie: 
Zorg- en welzijnsaanbieders, innovatieve ondernemers of andere spelers in Zorg en Welzijn
Omschrijving: 

" Minder professionals, meer doen, leuker werk?  "  Dit staat centraal tijdens de Zorg2025 bijeenkomst van donderdag 21 maart.

De huidige en verwachtte arbeidsmarkttekorten maken het niet mogelijk om aan alle vraag naar Zorg en Welzijn te voldoen. De oplossing zit niet meer in de inzet van extra professionals maar in het ‘slimmer en anders werken’: we moeten dus met elkaar innoveren. De inzet van technologie moet eraan bijdragen dat taken worden weggenomen die niet leuk of belastend zijn. Zodat het werk vooral leuker wordt, het aantrekkelijker is in de Zorg en Welzijn te werken en huidige medewerkers worden behouden. Meer doen, minder mensen, leuker werk. De onderstaande sprekers zijn al bekend:

  • Sanne van der Weegen - Senior onderzoeker eHealth - Vilans.       'Meer tijd voor aandacht, door technologie'.       Het tekort aan zorgverleners wordt steeds groter, ook in de langdurende zorg. Wat kan technologie voor dit vraagstuk betekenen en wat zijn de ervaringen met verschillende technologieën?
  • Prof. Brunner-la Rocca / Mw. J. Boyne -  MUMC+ | Maastricht Universitair Medisch Centrum.      'Avatar Molly'.        Hoe werkt een avatar samen met patiënten en wat is haar plek op de werkvloer? Wat is haar toekomst naarmate ze slimmer wordt? En wat betekent dit voor het verplegend personeel, een afdeling HR en voor de toekomst van een ziekenhuis?
  • Arend de Heus - Innovatiemanager – Abena      ‘Slim incontinentiemateriaal’.      Hoe werkt het? Hoe kun je als ‘productleverancier’ helpen om de cultuur van een organisatie te veranderen omdat er anders gewerkt moet worden? Hoe implementeer je het en wat levert het op? Hoe gaat het slimme incontinentiemateriaal zich doorontwikkelen? En waarom heeft Abena samen met zorgaanbieders Evean en Philadelphia de Challenge ‘Verpleeghuis van de toekomst’ gewonnen?

Tijdens deze Zorg2025-bijeenkomst kan je als zorg- en welzijnsaanbieder, als innovatieve ondernemer of als andere speler in de gezondheidssector kennis, ideeën en initiatieven opdoen en delen. Het programma start om 15.30 uur. Na de inspirerende lezingen kun je tijdens de borrel napraten en netwerken. 

Meld je tijdig aan, het aantal toegangskaarten is beperkt. Na aanmelding gaan wij ervanuit dat je komt en je anders tijdig afmeld zodat mensen op de wachtlijst ook een kans krijgen.

We hopen je 21 maart te zien!

Met vriendelijke groet,

Namens de ZORG2025 partners:

SIGRA, Amsterdam Economic Board, Kamer van koophandel, Rabobank Amsterdam en Ahti