Arbeidsmarktrapport 2016 en Facts & Figures 2016 uitgebracht

22-09-16
Arbeidsmarktrapport 2016 en Facts & Figures 2016 uitgebracht

In deze publicaties vindt u meer over de ontwikkelingen op de (regionale) arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn en de highlights voor Noord-Holland Noord (ZWplus) op een rijtje!

Arbeidsmarktrapport

De vraag naar personeel neemt langzaam weer toe, terwijl instroom door pensioen nu echt gaat spelen. Ook leidden we de afgelopen jaren minder op, waardoor het aanbod ‘pas gediplomeerden’ vanuit opleidingen terugloopt. Dat blijkt uit het SIGRA Arbeidsmarktrapport 2016.

Elke regio (Noord-Holland Noord, Zaanstreek Waterland, Groot Amsterdam) heeft haar eigen karakter en uitdagingen. Neem de explosieve bevolkingsgroei in Amsterdam in vergelijking met de krimp in de Kop van Noord-Holland. Van het slim regelen van zorg in perifeer gebied tot het overzicht houden in de grote stad. Er is veel waarin werkgevers van elkaar verschillen, maar er is nog meer dat ons bindt. ZWplus en SIGRA werken samen voor de toekomst: voor voldoende en goed gekwalificeerde zorg- en welzijnsprofessionals, die de zorg kunnen leveren die dan nodig is. Samen staan we voor de uitdaging om te werken aan het imago van de sector, de beeldvorming rond de beroepen, het beschikbaar stellen van opleidingsplaatsen en de vitaliteit van onze medewerkers!

Facts & Figures

Tegelijk met dit online rapport zijn de Facts & Figures verschenen, die per regio de highlights van de ontwikkelingen weergeven.

Het online Arbeidsmarktrapport Arbeidsmarktrapport 2016 - SIGRAen alle digitale versies van de Facts & Figures vindt u op: www.sigra.nl/arbeidsmarktinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Speelman van SIGRA