De gratis en geaccrediteerde e-learning Niet zichtbare beperkingen is vernieuwd

05-03-19
Gratis en geaccrediteerde e-learning Niet zichtbare beperkingen - SIGRA

De e-learning Niet zichtbare beperkingen is vernieuwd en verbeterd. De e-learning is bedoeld om aan de hand van vragen en video’s basiskennis op te doen over niet zichtbare beperkingen. Daarnaast leert u hoe u hiermee in uw communicatie rekening kunt houden. De vernieuwde e-learning is duidelijker, meer gebruiksvriendelijk en positiever ingestoken en nog steeds gratis en geaccrediteerd!

In de e-learning gaat het over beperkingen zoals een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme. Maar de e-learning kan breder toegepast worden, bijvoorbeeld voor contact met mensen met dementie.

De module is te vinden op www.jeziethetniet.net De module duurt ongeveer 30 minuten en is toegankelijk op computer, tablet en smartphone. De module is geaccrediteerd door V&VN met één accreditatiepunt.

Materiaal bij de e-learning

Naast de e-learning zelf, is er ook materiaal ontwikkeld voor het promoten, toepassen en verdiepen van de e-learning:  Poster Om de e-learning te promoten kunt u gebruik maken van de poster die hiervoor ontwikkeld is.  Handreiking voor leidinggevenden Deze Handreiking is een aanvulling op de e-learning en helpt u en uw medewerkers om met de geleerde informatie uit de e-learning te oefenen en tips en ervaringen uit te wisselen. Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is namelijk gebleken dat de e-learning in combinatie met aanvullende werkvormen medewerkers nog beter in staat stelt om de geleerde informatie in praktijksituaties toe te passen. Checklist & tips In dit document staat een checklist die helpt signalen te herkennen van een persoon met een niet zichtbare beperking. En er staan tips in over de communicatie. 

De e-learning en het overige materiaal zijn een samenwerking van de gemeente Amsterdam, SIGRA, alle lidorganisaties van de Expertisenetwerken, Ben Sajet Centrum en het Landelijk Kenniscentrum LVB.

Niet zichtbare beperking| ZWplus

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.