Gratis lespakket Zorg en Welzijn voor VMBO, HAVO en VWO

20-04-17
Aan jou hebben we wat

'Aan JOU hebben we wat’ is de titel van het landelijk lespakket, dat ontwikkeld is voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel? Ze enthousiast maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en ze voorbereiden op een goede beroepskeuze, want de sector Zorg en Welzijn verandert in rap tempo. SIGRA heeft met de andere regionale werkgeversorganisaties de handen ineen geslagen om tot dit lespakket te komen.  

Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector Zorg en Welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris. Bijvoorbeeld een poll invullen op hun mobiel: of ze over humor, lef, nieuwsgierigheid en creativiteit beschikken. Eigenschappen die goed van pas komen bij het werken in de sector Zorg en Welzijn. 

Zorg en Welzijn is volop in beweging! De sector ondergaat veel ontwikkelingen, zo veranderen bestaande beroepen en ontstaan er nieuwe. Daarom is het van belang om jongeren hierin mee te nemen en voor te bereiden op een goede beroepskeuze.

Het gratis lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, is vanaf september beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland en kan vanaf nu besteld worden via www.aanjouhebbenwewat.nl.  Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar).