Handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement: hoe ondersteunen professionals, naasten en vrijwilligers gezamenlijk iemand met een hulpvraag op een goede manier?

05-03-18
Handreiking zorg- & welzijnsarrangement - ZWplus

SIGRA ontwikkelde samen met verschillende leden de Handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement. Deze handreiking bevat tips en tools om samen tot een afgestemd pakket aan ondersteuning te komen, dat aansluit bij de hulpvraag van de persoon in  kwestie. 

Waar kunnen professionals, naasten en vrijwilligers aan denken wanneer het gaat om ondersteuning bieden? Hoe regelen we bijvoorbeeld dat iemands tuin onderhouden wordt? Hoe houden de betrokkenen contact met elkaar en zorgen we voor goede afstemming? En welke handige tools zijn er ontwikkeld om hierbij te helpen?
De handreiking biedt de mogelijkheid alle afspraken op papier te zetten in het bijbehorende invulformulier. Zo hebben alle betrokkenen de gemaakte afspraken van het zorg- en welzijnsarrangement op een rij. De handreiking en het formulier kunnen zowel digitaal als uitgeprint worden gebruikt.

Download hier de Handreiking zorg- & welzijnsarrangement

Nieuwe versie Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met Informele Zorg online!

Hoe zorg je ervoor dat zorgprofessionals en informele zorgverleners elkaar begrijpen én versterken in de zorg voor de cliënt? En hoe train je zorgprofessionals in deze nieuwe manier van werken? Deze en andere vragen worden beantwoord in het 'Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners', dat SIGRA met behulp van verschillende leden en andere betrokken partijen ontwikkelde.

Download hier het Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners

Project Informele zorg

De Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement en het Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners, zijn beiden ontwikkeld vanuit het SIGRA project Informele Zorg. De ambitie van dit project: Iedere kwetsbare burger krijgt de juiste ondersteuning van informele- en formele zorg en welzijn. Uitgangspunten hierbij zijn het gedachtegoed van Triple Aim en Positieve Gezondheid. Clemens Blaas (RvB HVO-Querido / SIGRA-bestuur) en Rob van de Beek (Regio Directeur Philadelphia) zijn de bestuurlijke trekkers van het project.

Neem voor meer informatie contact op met Carina Hooiveld, projectleider Informele zorg

Lees meer over het project Informele zorg

Handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement: hoe ondersteunen professionals, naasten en vrijwilligers gezamenlijk iemand met een hulpvraag op een goede manier? | ZWPlus

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.