Vacature Senior programmaleider

15-04-21

Voor ons team Arbeidsmarkt & Onderwijs zijn we op zoek naar een Senior programmaleider (32 - 36 uur per week). Het doel van het programma Arbeidsmarkt & Onderwijs is het uitbouwen en versterken van samenwerking tussen de leden (van ZWplus) en stakeholders (onderwijs en medefinanciers zoals Gemeenten en VWS) op het gebied van Arbeidsmarkt & Onderwijs. 

De Functie
'Als programmaleider heb je een cruciale rol om samen met onze leden de gezondheidszorg weer aantrekkelijk en gewild te maken’. Jolanda Buwalda, bestuurder ZWplus.

De functie van programmaleider is voor de regio Noord-Holland Noord. De aan te stellen programmaleider is de verbindende schakel tussen ZWPlus, de regio en de verschillende expertise-gebieden binnen het team Sigra. 

Als programmaleider werk je vanuit het Sigra ten behoeve van het bestuur van ZWplus. Je zult nauw samenwerken met de voorzitter van ZWplus. Je ondersteunt en adviseert het bestuur van ZWplus primair op vraagstukken rond arbeidsmarkt en onderwijs. Je weet hierbij een koppeling te leggen met inhoudelijke ontwikkelingen binnen zorg en welzijn in genoemd werkgebied . Je vertaalt specifieke aandachtsgebieden van het bestuur van ZWplus in concrete initiatieven of projecten binnen de programmalijnen van Sigra Arbeidsmarkt & Onderwijs. Je kunt ideeën, expertise en mensen aan elkaar koppelen en daarmee tot concrete projecten komen.

In afstemming met het bestuur van ZWplus en je manager ontwerp je ten behoeve van de regio Noord-Holland Noord een jaarlijkse werkagenda Arbeidsmarkt & Onderwijs Noord-Holland Noord. Je bewaakt de voortgang van deze agenda en rapporteert daarover periodiek aan genoemd bestuur en je manager.

Je bent sparringpartner voor leden en stakeholders: bestuur, directies, (HR- en project-)managers en/of inhoudelijk deskundigen en versterkt onderlinge relaties en samenwerking. Je stuurt collega’s inhoudelijk aan op (deel)projecten. Je zorgt samen met de communicatiemedewerkers voor in- en externe communicatie over samenwerkingsprojecten en resultaten. Je initieert en geeft vorm aan professionalisering van project- en procesmanagement rondom samenwerkingsvraagstukken.

Bekijk hier de volledige vacature.