Week van Zorg en Welzijn wordt ‘Ontdekdezorg Week’

14-01-20

De Week van Zorg en Welzijn (WZW) is voor velen een begrip, een groot aantal SIGRA-leden nam aan de afgelopen zes edities deel. Om de communicatie over de sector zorg en welzijn gezamenlijk op te pakken en een duidelijke afzender te geven, sluiten we vanaf aankomende editie aan bij de landelijke Ik Zorg campagne. Hierin behouden we wat goed was aan de WZW, maar met een eigentijdse uitstraling (in vormgeving en middelen) én een nieuwe naam: Ontdekdezorg Week. Deze zal plaatsvinden van 16 t/m 21 maart.

Het logo van de Ontdekdezorgweek 2020

Focus op zij-instromers, carrièreswitchers en herintreders
De WZW heeft zich altijd in één week op uiteenlopende doelgroepen gericht. In de nieuwe opzet krijgt iedere doelgroep door het jaar heen een apart event of piekmoment. De doelgroep van de Ontdekdezorg Week zijn de zij-instromers, carrièreswitchers en herintreders. Zij komen vaak nieuw binnen in de sector. Om hen op een optimale manier kennis te laten maken, worden er gezamenlijke netwerkevenementen georganiseerd. Vervolgens kunnen de deelnemende organisaties verwijzen naar open of meeloopdagen die zij in de weken daarna organiseren. Zo creëren we een groot vangnet, gevolgd door contact op maat. De evenementen van alle regio’s worden op de activiteitenpagina www.ontdekdezorg.nl weergegeven.

Banner Ontdekdezorg week

Vertegenwoordig het werkveld op de netwerkevenementen
SIGRA organiseert op donderdag 23 januari een informatiebijeenkomst voor aangesloten organisaties die willen meedoen aan de Ontdekdezorg week. Dit is tevens de kick-off van de netwerkevenementen voor organisaties die zich al hebben opgegeven. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via opendagzorgenwelzijn@sigra.nl. Staan er binnen de organisatie al eigen activiteiten in de planning? Dan is ons advies deze zoveel mogelijk te richten op werkzoekenden en daarbij de vernieuwde communicatiematerialen te gebruiken.

Media-aandacht
Naast de organisatie van gezamenlijke evenementen biedt en begroot SIGRA ook media-aandacht aan de week en de evenementen, zorgt voor in te zetten communicatiemateriaal (op maat aanpasbaar) en streeft ernaar om de activiteiten van aangesloten leden opvolgend aan de week bij te houden op onze regionale website www.komwerkeninzorgenwelzijn.nl en te promoten.