Zorgpact, een jaar verder...

16-10-17
Zorgpact een jaar verder

 

Op 26 september vond de SIGRA/ZWplus bijeenkomst "Zorgpact, een jaar verder...' plaats. Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur Amstelring en SIGRA-bestuurder programma Arbeidsmarkt en Onderwijs, was dagvoorzitter tijdens deze diner-setting. Sprekers waren Wilma Zwijnenburg, manager HR van ViVa! Zorggroep en voorzitter ZWplus bestuur,  Jelle Boonstra, directeur RegioPlus en Ingrid Sluijs, manager Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA.

In drie rondes werd er een stand van zaken gegeven, een blik in de toekomst geworpen en kwamen nieuwe initiatieven aan bod. Elke ronde begon met een presentatie, waarna vervolgens tijdens het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert een verdiepingsslag werd aangebracht. De aanwezigen gingen namelijk met elkaar in gesprek door middel van extra vragen die aan tafel aan de orde kwamen. Een avond waarbij allen geinspireerd werden door de mooie initiatieven die er al zijn en dat wat er allemaal nog komen gaat.

Bekijk hier de presentaties, aangevuld met de opbrengsten uit de tafelgesprekken: een compleet en waardevol verslag van deze bijeenkomst.

De verschillende sprekers en rondes:

1.Wilma Zwijnenburg, manager HR van ViVa! Zorggroep en voorzitter ZWplus bestuur, nam de aanwezigen mee naar de huidige initiatieven (koplopers) en beschrijft wat er afgelopen jaar gebeurd is gebeurd. Tijdens het voorgerecht worden aan tafel enkele vraagstukken met elkaar besproken.

2. Jelle Boonstra, directeur RegioPlus, beschrijft de nieuwe arbeidsmarktagenda 2023 en welke vraagstukken/ ontwikkelingen er nu op ons af komen. Aan tafel gaan we tijdens het hoofdgerecht in gesprek over de arbeidsmarktagenda.

3. De laatste ronde wordt verzorgd door Ingrid Sluijs, manager Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA. Zij beschreef de huidige dynamiek van de arbeidsmarkt en schetst welke nieuwe initiatieven de afgelopen periode zijn ontstaan. Hierna kwam het dessert en werden opnieuw aan tafel enkele vraagstukken besproken. 

Meer informatie over het Zorgpact

Onderdeel van programma Arbeidsmarkt & Onderwijs